Vad betyder våra symboler?

UTDRAGBAR PIP / DUSCHSLANG

På ett flertal köksblandare har vi en utdragbar slang. Detta är för att underlätta att spola av både disk och dina grönsaker. Det är även en fördel när du har en större disklåda.

OLIKA STRÅLTYPER

Detta ger möjlighet till att både få en hård vattenstråle och en mjukare vattenstråle som är även bredare.  Dessa funktioner finner du på flera av våra köksblandare med utdragbar pip.

KALLSTART

Våra köksblandare är utrustade med så kallad kallstart. En funktion där reglagets startläge (rakt upp) ger fullt utslag kallvatten. Denna funktionen sparar även på varmvattnets förbrukning från start.

DISKMASKINSAVSTÄNGNING (DM)

Ett stort antal av köksblandarna i vårt sortiment har inbyggd ventil för diskmaskin. Du kan även köpa till diskmaskinsavstängning till redan befintlig köksblandare.

HÅLTAGING

Denna symbol vilken storlek på hålet du skall göra för din köksblandare eller tvättställsblandare. Vi rekommenderar alltid att ha blandaren på hemma innan hålet görs i bänken.

OMKRETS

Denna symbol används framför allt med tillsammans med våra stödhandtag och talar om vilken omkrets (fattningen) har.

ECO-KOMFORT / KLICK

På ett flertal köksblandare och tvättställsblandare har vi Eco-komfort. Komfortläget på vattenflödet för det dagliga användandet gör att du både sparar på vatten och energi utan att påverka komforten på blandaren.

Genom att dra spaken till första läget sparar du upp till 20% av vattenförbrukningen, när du behöver max flöde drar du spaken förbi stoppet eller klicket som vi kallar det. Detta minskar påfrestning på rör vid öppning/stängning.

SMART MILJÖVAL

Att köpa våra produkter är ett smart miljöval. Rostfritt stål innehåller inga ämnen som är skadliga för människor och natur och kan lätt återvinnas till 100%. 

Rostfritt stål återfinns överallt där man ställer höga krav på hygien och hållbarhet, säkert har du bestick och kastruller tillverkade av rostfritt stål hemma. Förnicklad mässing däremot innehåller varierande mängder bly, vilket är ett av skälen till att man inte använder denna giftiga tungmetall i dessa produkter

VATTENSPAR

Denna symbol talar om att produkten har vattensparfunktion, som sparar upp till 50% av vattenförbrukningen utan att påverka komforten. I med att vattenförbrukningen minskar så minskas även förbrukningen av el för att värma upp vattnet.

Genom att byta en strålsamlare (perlator) i köket mot Strands sparstrålsamlare kan ett hushåll på ett par personer spara ca 600 kWh per år. Dessutom sparar man ca 14 m3 färskvatten.

VATTENSPÄRR

Med varmvattenspärr, genom att justera brickan vid insatsen i blandaren så begränsar man hur varmt vattnet kan bli.

Detta är för att minska risken att tex. barn i förskolor skall skolla sina händer, även en uppskattad funktion på äldreboende.

Förutom att man minskar risken att skolla sina händer är funktionen uppskattad av fastighetsägare som med denna blandare kan spara på varmvatten och på så sätt spara pengar, men framförallt bidra till en bättre miljö..

ANMÄRKNING

Denna symbolen visar att det finns en anmärkning på produkten. Produkten kan varit uppackad för fotografering, kartongen kan vara skadad eller säljs utan originalkartong. Anmärkningen anges alltid på produktsidan.

Oavsett orsak till anmärkning så påverkar detta inte fabriksgarantin.

ROSTFRITT 304 STÅL

Symbolerna visar att produkten är tillverkad i äkta rostfritt 304 stål.

SKÅPSBREDD

Symbolen talar om vilken som är den minsta skåpsbredd som disklådan kan monteras i. För att få den bästa passformen vid montering rekommenderar vi alltid att ni har fått hem disklådan innan ni gör sista kontrollmätningen för håltagning i bänkskivan.

HANDGJORD / HANDMADE

De flesta av våra disklådor är handgjorda och inte pressade i automatiska maskiner. Detta höjer produktens kvalitet och hållbarhet.

RADIUS

Symbolen talar om vilken hörnradie som disklådan har på kanter och inuti lådans kantrundning. Våra lådor ha 10, 12 eller 15mm radie.

INFÄLLNAD

Symbolen talar om att denna disklåda kan fällas in i bänkskivan.

PLANLIMNING

Symbolen talar om att disklådan kan planlimmas i diskbänken, detta göra att du får en slät yta/övergång mellan disklåda och bänkskivan.

UNDERLIMNING

Symbolen talar om att du kan limma disklådan underifrån bänkskivan.

ARTIKELNAMNET FÖR DISKLÅDA

ST = Strand Disklåda
WT = Worktop Diskbänk

Siffran står för lådans inre längd i cm.

E = Enkellåda
D = Dubbellåda
B = Blandarplats
C = Clips för montering ovanifrån (IF/PL)
U = Anpassad för underlimning
S = Staplingsbar
V = Stor låda till vänster
H = Stor låda till höger 

ARTIKELNAMNET FÖR DISKBÄNK

ST = Strand Disklåda
WT = Worktop Diskbänk

Siffran står för lådans inre längd i cm.

E = Enkellåda
D = Dubbellåda
V = Stor låda till vänster
H = Stor låda till höger 

TIPS FRÅN STRAND

För att få den bästa passformen vid montering rekommenderar vi alltid att ni har fått hem disklådan innan ni gör sista kontrollmätningen för håltagning i bänkskivan.