Rengöring rostfritt.

Rengöring av rostfritt stål ska göras med en mjuk trasa och ljummet vatten, eventuellt Strand Cleaner polerkräm, milt rengöringsmedel eller tvållösning. Skölj rent med vatten och eftertorka/polera med torr trasa. För att avlägsna kalkfläckar, använd hushållsättika och skölj efter med vatten. Använd inte skurpulver, stålull, rengöringsmedel som är kalklösande, sura eller innehåller alkohol eller slipmedel. Hårda eller vassa föremål kan repa den rostfria ytan. För att förhöja ytfinishen hos din rostfria Strandprodukt, applicera olja (t.ex. olivolja) och torka sedan av överflödig olja.

Vi rekommenderar att blandarens sil/strålsamlare skruvas loss emellanåt för rengöring. Om silen/strålsamlaren är förkalkad kan den tvättas i en ättikslösning.

Rengöring teakplattor.

Våra teakplattor är så gott som underhållningsfria vilket för dig innebär att du inte behöver tänka på att efterbehandla eller olja in plattorna. Du gör lätt rent teaken med vatten och såpa och svårare fläckar tas enkelt bort med ett fint sandpapper. Om du använder teaken för utomhusbruk så kan färgen blekas något det första året. Vi erbjuder fem års garanti från inköpstillfället som omfattar deformation, sprickor, splittring och röt bildning.

Rengöring kompositplattor.

Våra kompositplattor är underhållningsfria i den bemärkelsen att plattorna inte behöver efterbehandlas eller oljas in. Du spolar enbart av plattorna med vatten och vid svårare fläckar kan fint sandpapper användas. Något annat att tänka på är att det i luften finns mikrostoft som tillsammans med väta kan bilda exempelvis mossa på plattorna. Det är dock enkelt att få bort om du använder dig av ett rengöringsmedel med alkohol i, så som T-sprit. Obs! Använd ej aceton. 

Vid utomhusbruk så bleks färgen något det första året.